Invulling kop Mariaschool

Woensdag 6 december 2017

Vanaf augustus stond de voorbouw (kop) van de Mariaschool te koop. De kop van de Mariaschool is een monument aan de Kromme Steenweg 31 in Helmond, naast de prachtige OLV kerk waarin Theater Speelhuis is gehuisvest. Wij zochten naar gegadigden die het pand wilden kopen voor een passende invulling. Zes initiatiefnemers hebben een plan ingediend.

.

“Theater Kunst ontmoet de beeldende Kunst”

Twee initiatiefnemers hebben hun plannen gepresenteerd. Één plan scoorde met een 8,7 het beste op het totale dossier. De initiatiefnemer, Roel Hanssen, noemt zijn plan: “Theater Kunst ontmoet de beeldende Kunst”. Het plan omvat een galerie met een toegankelijk atelier op de begane grond, en op de verdieping gaat de initiatiefnemer zelf wonen (één woning). Hij wil de samenwerking op zoeken met Theater Speelhuis en Kunstkwartier. De buitengevels zullen zo veel mogelijk in historische staat worden teruggebracht. Bekijk hieronder een impressie van het plan.

Vervolggesprekken

Om tot de definitieve invulling en verkoop van de kop van de Mariaschool te komen, vinden er binnenkort vervolggesprekken met Roel Hanssen plaats.