Actueel

 

Statushouders in Helmond

Elke gemeente in Nederland is verplicht om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. Deze vluchtelingen noemen we vergunninghouders of statushouders. Zij hebben toestemming om in Nederland te blijven. Het Rijk bepaalt ieder half jaar hoeveel statushouders elke gemeente moet opnemen. Hoe groter het aantal inwoners van een gemeente, hoe meer statushouders de gemeente krijgt toegewezen. 

Vuurwerk

Het is in Helmond verboden om vuurwerk en carbid af te steken. Dit verbod geldt ook tijdens de jaarwisseling.

Overzicht gedecoreerden Helmond ‘Lintjesregen’ 2019

Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 heeft burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel vrijdagmorgen 26 april Koninklijke Onderscheidingen aan 20 Helmonders uitgereikt. Het overzicht van de namen van de gedecoreerden en hun verdiensten ziet u in onderstaand overzicht.

Werken bij de gemeente

Alle vacatures en stageplaatsen van de gemeente Helmond vindt u op onze 'Werken bij' website.

Coronavirus

Op deze pagina kunt u doorklikken naar verschillende onderwerpen die met het coronavirus te maken hebben. Ook vindt u onderaan deze pagina overige informatie.

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 kunt u stemmen voor de Tweede Kamer. U kunt stemmen tussen 7.30 en 21.00 uur. Tijdens de verkiezingen houden we ons aan de coronamaatregelen. Zo kunt u veilig uw stem uitbrengen. U kunt ook iemand machtigen om voor u te stemmen.

Uw Reactie
Uw Reactie