Actueel

 

Melding doen

U kunt voor diverse zaken een melding doen bij de gemeente.

Statushouders in Helmond

Elke gemeente in Nederland is verplicht om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. Deze vluchtelingen noemen we vergunninghouders of statushouders. Zij hebben toestemming om in Nederland te blijven. Het Rijk bepaalt ieder half jaar hoeveel statushouders elke gemeente moet opnemen. Hoe groter het aantal inwoners van een gemeente, hoe meer statushouders de gemeente krijgt toegewezen. 

Vuurwerk

Op deze pagina vindt u informatie over vuurwerk afsteken in Helmond.

Stemmen bij volmacht

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen – bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie – dan kunt u een andere kiezer machtigen dit voor u te doen. Dit heet stemmen bij volmacht. De persoon die wordt gemachtigd, kan de volmachtstem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen. Werkgevers zijn verplicht om kiezers de gelegenheid te geven om hun stem uit te brengen, als dit niet buiten werktijd kan.

Verkiezingen Europees Parlement 2019

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn in Nederland op donderdag 23 mei 2019. De stembussen zijn op deze dag open van 7.30 tot 21.00 uur. Op deze website vindt u meer informatie over deze verkiezingen.

Overzicht gedecoreerden Helmond ‘Lintjesregen’ 2019

Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 heeft burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel vrijdagmorgen 26 april Koninklijke Onderscheidingen aan 20 Helmonders uitgereikt. Het overzicht van de namen van de gedecoreerden en hun verdiensten ziet u in onderstaand overzicht.

Werken bij de gemeente

Alle vacatures en stageplaatsen van de gemeente Helmond vindt u op onze 'Werken bij' website.

Coronavirus

Op deze pagina lees je over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en kun je doorklikken naar onderwerpen die hier verder op ingaan.

Uw Reactie
Uw Reactie