Over het glasvezelproject

De technologie zit niet stil. Steeds meer ‘slimme’ apparaten worden aangesloten op het internet. Met een glasvezelaansluiting is uw woning of bedrijf klaar voor deze slimme toepassingen. Voor nu én in de toekomst. Daarnaast heeft de gemeente hoge ambities om een sociale, duurzaam gezonde, bereikbare en aantrekkelijke stad te zijn. Denk aan digitale zorg, onderwijs op afstand en digitalisering van de openbare ruimte. Om die ambities waar te maken, is een hoogwaardige internetverbinding nodig. Door zelf regie te nemen bij de aanleg en de exploitatie van glasvezel via Glasvezel Helmond B.V., lukt het ons om in 2021 heel Helmond verglaasd te hebben. Dat is uniek.

Open voor alle diensten

Het is de bedoeling dat het een open glasvezelnetwerk wordt. Elk bedrijf of instelling, die digitale diensten aanbiedt, kan er straks gebruik van maken. Inwoners kunnen dan kiezen uit talrijke producten, van televisiezenders en telefoon tot medische hulp en bewaking.

Planning

Het glasvezelproject loopt van 2018 tot en met 2021. De uitvoeringswerkzaamheden duren van 2019 tot en met 2021. De planning wordt per wijk een aantal maanden voorafgaand aan de start van de uitvoering bekend gemaakt.

Over Glasvezel Helmond B.V.

Gemeente Helmond en e-Quest bundelen per oktober 2018 hun krachten voor de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk in Helmond in een nieuwe organisatie: Glasvezel Helmond BV. Het is een kleine en lokale organisatie met hoge ambities. De gemeente is initiatiefnemer en wil regie houden op het netwerk. E-Quest is een lokale specialist in glasvezelnetwerken. De missie van Glasvezel Helmond BV is zorgen dat héél Helmond klaar is voor de toekomst met glasvezel. Bewoners worden door Glasvezel Helmond B.V.  geïnformeerd over de planning en werkwijze.

Logo Glasvezel Helmond B.V.

Meer weten?

Kijk voor uitgebreide informatie over de werkwijze, abonnementen en diensten van internet, telefonie en televisie op www.glasvezelhelmond.nl