Voorjaarsnota 2013

LAATSTE NIEUWS: de geplande raadsvergadering over de Voorjaarsnota van 6 juni gaat NIET door. Dit heeft de gemeenteraad tijdens de extra vergadering van 4 juni besloten naar aanleiding van het opstappen van wethouder Tielemans. Meer informatie daarover vindt u op de pagina over de bestuurscrisis.


De Voorjaarsnota geeft de grote lijnen aan voor de begroting voor 2014. Die begroting wordt in november van dit jaar door de gemeenteraad vastgesteld. De begroting is min of meer het "huishoudboekje" van de gemeente: er wordt aangegeven welke inkomsten verwacht worden en waar de gemeente het beschikbare geld aan uit wil geven.

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota horen de volgende stukken:
• Voorjaarsnota 2013
• Aanbiedingsbrief van het college van B&W
• Presentatie Voorjaarsnota 2013 
• Nota "Hoe staat Helmond er anno 2013 voor?
• Quick Scan coalitieprogramma 2010-2014

Informatieve raadsvergadering

Op donderdag 30 mei is er een informatieve raadsvergadering geweest, waarbij de raadsleden technische vragen hebben gesteld over de Voorjaarsnota 2013. De vragen zijn beantwoord door de leden van het management team met ondersteuning van een aantal ambtenaren.

Hooravond op 29 mei

Op woensdag 29 mei is er een hooravond geweest voor inwoners van Helmond en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen. Er zijn drie insprekers geweest.

Uw Reactie
Uw Reactie