Afscheid raad en uitreiking lintjes

Woensdag 28 maart 2018

Op dinsdag 27 maart is in de laatste raadsvergadering van deze bestuursperiode (2014-2018) afscheid genomen van maar liefst 17 raadsleden. Op 19 maart 2014 werden deze mensen gekozen, en vier jaar lang hebben zij gewerkt aan de toekomst van Helmond.

Foto: Pressvisuals.com

Burgemeester Blanksma complimenteerde hen voor de inzet en betrokkenheid die zij in de afgelopen jaren hebben getoond. Ze benadrukte trots te zijn op wat er in de afgelopen vier jaar is neergezet. Ook sprak zij haar waardering uit voor de partners van de vertrekkende raadsleden.

Met het vertrek van bijna de helft van de raad verliest de gemeenteraad volgens haar veel ervaring en ook zeker een belangrijk stuk historische besef. De lat ligt volgens de burgemeester daarom hoog.

Burgemeester Blanksma nam na haar algemene toespraak individueel afscheid van 17 raadsleden:

 1. De heer M. Chmourra van Groen Links fractie
 2. De heer J.F.C. Damen van de VVD fractie
 3. De heer J.P.M. Hamacher van de Lokaal Sterk fractie
 4. De heer N. Kaygisiz van de PvdA fractie
 5. De heer G.T.M. Klaus van de SP fractie
 6. Mevrouw M.M.C. Meulendijks-Schipperhein van de SP fractie
 7. De heer J.J.A.J.J. Möllmann van de VVD fractie
 8. De heer T.J. van Mullekom van de Helmond Aktief fractie
 9. Mevrouw E. Niessen-Noordraven van de VVD fractie
 10. De heer R.R.J.B. Peters van de CDA fractie
 11. Mevrouw M.T.M. van der Pijl van de PvdA fractie
 12. Mevrouw S.A.C. Stijkel van den Braken van de VVD fractie
 13. De heer J.G.M. Verbakel van de SP fractie
 14. Mevrouw HCA Verouden Berens van de Lokaal sterk fractie
 15. De heer N. Zarroy van de D66 fractie
 16. De heer H.F.J. Bekkers van de Lokaal Sterk fractie
 17. Mevrouw A.M. Raaijmakers-van de Pol van de CDA fractie

Koninklijke onderscheidingen

De heer Bekkers werd voor zijn inzet gedurende vier raadsperiodes benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. In de periode 1998-2002 heeft de heer Bekkers namens de Partij van de Arbeid deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Van 2002 tot 2006 is hij actief geweest als burgercommissielid voor de politieke groepering Helmond Aktief. Vanaf 2006 tot 2014 heeft hij zitting gehad in de gemeenteraad namens de politieke groepering SDH-OH respectievelijk SDOH. Van 2014 tot 2018 was hij gemeenteraadslid namens Lokaal sterk. In totaal heeft hij dus 16 jaar zitting gehad in de Helmondse gemeenteraad.

Mevrouw Raaijmakers-van de Pol werd voor haar inzet in de raad gedurende drie periodes benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. In de periode 2006-2010 heeft mevrouw Raaijmakers-van de Pol namens het CDA deel uitgemaakt van de gemeenteraad van Helmond. In de periode 2010-2014 was ze eveneens gemeenteraadslid namens het CDA en lid van diverse commissies. Dit gold ook voor de periode 2014-2018. In totaal heeft mevrouw Raaijmakers-van de Pol namens het CDA 12 jaar deel uitgemaakt van de Helmondse gemeenteraad. 

Installatie nieuwe raad

Op donderdag 29 maart is de beëdiging van de 37 raadsleden die van 2018-2022 onze stad gaan besturen. Dat gebeurt in de raadzaal in Boscotondo. Het begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere raadsvergadering.

U kunt de raadsvergadering morgenavond ook live meekijken via Notubiz (externe link).